Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Дороги району ремонтуватимуть у складчину

Дороги району ремонтуватимуть у складчину Дороги району ремонтуватимуть у складчину

Про це йшлося на сьогоднішній ранковій нараді за участю голови районної ради Олексія Собка, заступника голови районної державної адміністрації Петра Коренюка, начальників управлінь та відділів райдержадміністрації та сільських голів.

Перед розглядом основного питання наради, заступник голови районної державної адміністрації надав слово начальнику управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Сергію Чубаню, який поінформував присутніх про стан пільгового перевезення в районі. Як зазначив Сергій Васильович на сьогодні склалась ситуація, що вже два перевізники ПАТ «Черкаське АТП – 17127» та ТОВ «Еліт - Транс» відмовилися перевозити пільгові категорії громадян. Тому щоб не створювати соціальну напругу в районі ми маємо зробити певні дії, до поки на рівні держави не вирішиться дане питання, як приклад привів вирішення пільгового перевезення в Жашківського району.

Також поінформував присутніх, що в районі працює фінансова інспекція яка перевіряє надання субсидій населенню.  

В свою чергу голова районної ради Олексій Собко зазначив, що ми сьогодні констатуємо як факт, до моменту поки це питання буде вирішено на державному рівні та як один із варіантів можемо повернутися до системи спів фінансування.  

Повертаючись до теми доріг в районі заступник голови районної державної адміністрації Петро Коренюк поінформував присутніх про механізм залучення коштів для аварійного ямкового ремонту доріг загального користування місцевого значення який розробили в Службі автомобільних доріг області спільно з фахівцями. Згідно з ним, на умовах співфінансування з державного бюджету на ремонт уражених ямковістю доріг в кожному районі надаватимуть 60 % необхідних коштів, 40 % спрямовуватимуть з місцевих.  

Дороги району ремонтуватимуть у складчину

Про порядок фінансування та механізм проведення ремонтних робіт по району розповів начальник ДП «Черкаської ДЕД» Олександр Прихотько.  

На завершення голова районної ради поінформував присутніх про виділенні кошти на закупку комп’ютерної техніки для шкіл району та про виділення коштів на тренажорно-спортивні майданчики що плануються встановити в кожному населеному пункті району з метою популяризації здорового способу життя.  

 

Відділ інформаційної діяльності та взаємодії з ЗМІ