Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Актуальні питання та перспективи функціонування діючих об’єднаних територіальних громад порушили сьогодні в обласній адміністрації під час робочої наради

Актуальні питання та перспективи функціонування діючих об’єднаних територіальних громад порушили сьогодні в обласній адміністрації під час робочої наради

На сьогоднішній робочій нараді, що проходила в обласній державній адміністрації за участю керівників та представників функціонуючих громад, ключових департаментів адміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в області, одним із головних питанням стояло перспективи функціонування діючих об’єднаних територіальних громад.

– Нині ми маємо перспективний план, є робоча група обласної адміністрації, відповідні групи при КМУ, – сказав перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, під керівництвом якого проходила нарада. – Також сформовані конкретні завдання, законодавчі аспекти щодо діяльності громад. Однак у процесі реалізації заходів з їх функціонування, все ж виникають певні питання. Тому маємо окреслити шляхи їх вирішення – з метою удосконалення роботи існуючих громад та спрощення роботи нових.

У ході наради обговорили принципи формування документації з реєстрації права власності комунального майна закладів освіти та охорони здоров’я, права власності на земельні ділянки, питання оформлення спадщини, навчання спеціалістів, матеріально-технічного забезпечення, процедури оптимізації навчальних закладів, питання соціального захисту, ліцензування закладів сімейної медицини тощо.

Нагадаємо. Наразі в області утворені три громади. Ще одна, Зорівська у Золотоніському районі, – потребує зміни меж районів для призначення перших місцевих виборів. Також на підході Катеринопільська та Селищанська, що у Корсунь-Шевченківському районі. 

По завершенню наради, департаментам надано відповідні доручення. 


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії з ЗМІ