Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





До дня пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулися заходи

До дня пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулися заходи До дня пам’яті Героїв Небесної Сотні відбулися заходи

Сьогодні в актовому залі районної ради за участю голови ради Олексія Собка та заступника голови райдержадміністрації Петра Коренюка відбулися заходи присвячені пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Присутні переглянули документальні хроніки подій Революції Гідності, насолодилися патріотичними піснями та заслухали виступи керівників району.

З часів драматичних подій Революції Гідності минуло вже два роки. Давайте пригадаємо, як все було? 21 листопада 2013 року студенти Києва вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції за Європейську Україну! Спочатку – це була виключно мирна акція молоді з гаслами: «Україна – це Європа», «Ми вільні», «Ми хочемо в ЄС». Кількість активістів зростала з дня в день. А далі не підписання угоди про асоціацію, жорстке побиття студентів, покалічені людські тіла та серця, Майдан залитий кров’ю, барикадами, шини… Сотні історій, сотня людських життів. 

Безкомпромісне протистояння українського народу з прокремлівським режимом завершилося перемогою гідності над безчестям, справедливості над свавіллям і демократії над тиранією. У запеклій боротьбі Україна виборола право на власне майбутнє. І цим ми завдячуємо безсмертним героям, Героям Небесної Сотні.  

Минув час, але рани так і не загоїлись. Як і не зникла німа скорбота за загиблими патріотами. Їх приклад став взірцем боротьби за державні ідеали. Вони навчили нас не боятися ворогів і стояти за правду. І цю самовіддану героїчну справу сьогодні продовжують воїни АТО, які так само мужньо боронять українську свободу. Як і раніше наш ворог докладає колосальних зусиль заради того, щоб нас розділити, ослабити й знищити. Та планам цим не судилося збутись. Адже всіх нас єднає пам’ять про подвиг Небесної Сотні. І осмислюючи їх спадок, ми розуміємо, що не маємо права спасувати перед агресором. Ми вистоїмо і переможемо! Ми побудуємо процвітаючу, європейську Україну в котрій не буде місця ненависті, відчаю і ворожнечі. В котрій пануватимуть ті цінності, з якими жили і за які помирали наші Герої. Світла пам’ять Героям Небесної Сотні!

 

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації