Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Керівництво районної ради продовжує вивчення нагальних проблем громад району

Керівництво районної ради продовжує вивчення нагальних проблем громад району Керівництво районної ради продовжує вивчення нагальних проблем громад району

Пріоритетним напрямком роботи районної ради є в першу чергу надання конкретної допомоги територіальним громадам. В контексті цього 04 лютого 2016 року було здійснено робочу поїздку керівництва районної ради до села Руська Поляна.

Перед оглядом закладів соціальної сфери села голова ради Олексій Собко, його заступник Сергій Степанюк та посадові особи районної ради поспілкувалися з новообраним Руськополянським сільським головою Олегом Гриценком щодо проблемних питань, які на сьогодні турбують громаду, обговорили питання подальшої співпраці та можливого їх вирішення.

Керівництво районної ради продовжує вивчення нагальних проблем громад району Керівництво районної ради продовжує вивчення нагальних проблем громад району

В ході робочої поїздки керівництво районної ради за участю сільського голови ознайомились з функціонуванням дошкільних навчальних закладів «Берізка» та «Світлячок», загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 1 та № 2, будинку культури, сільської бібліотеки, амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Керівництво районної ради продовжує вивчення нагальних проблем громад району

Як уже неодноразово наголошував голова ради Олексій Петрович, метою такої форми роботи є не виявлення недоліків чи негараздів у функціонуванні закладів, а саме акцентування уваги на найбільших, нагальних проблемах, щоб в подальшому визначити їх пріоритетність та спільними зусиллями вирішити.

В цілому стан закладів соціальної сфери, їх керівництво, трудові колективи склали добре враження. Одним із ключових позитивів, який має Руська Поляна – це наявність дітей дошкільного віку. Хоча можливо і є проблема з чергами в дитячі садки, але не кожне село в області може похвалитися таким рівнем народжуваності. Зразковий порядок в усіх закладах соціальної сфери села підкріплюється компетентністю їх керівників, доброзичливістю працівників, але в кожній установі є свої проблеми.

Садочок «Берізка» потребує ноутбук в актову залу. Садочок «Світлячок» було б добре розширити добудовою, але це в перспективі - є вже напрацювання і в сільській раді, а на сьогодні необхідно побудувати вуличний павільйон для відпочинку дітей, провести облицювальний ремонт фасадної частини приміщення.  

Школа № 1 в першу чергу потребує ремонту даху спортивної зали, фасадної частини основного приміщення та забезпечення комп’ютерного класу. В школі № 2 нагальними є заміна вікон на склопакети в спортивній залі та їдальні. 

Підсумовуючи результати огляду закладів соціальної сфери села Руська Поляна головою ради Олексієм Собко було наголошено на тому, що потенціал громади є досить потужним, сільське керівництво на чолі з сільським головою Олегом Гриценком за відчутної допомоги депутата районної ради, директора СТОВ «Зоря» Івана Дарієнка, який напевно найбільше в районі серед господарників надає допомогу своїй громаді, зможуть вийти на рівень життя Європейського містечка. 

Зрозуміло низка проблем в установах села, яка була акцентована, потребує значних фінансових ресурсів, але зосередившись на конкретній проблемі спільними зусиллями районної влади, сільської ради, громади села можна поступово їх вирішити.

Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації