Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Kонкурс Ради Європи – 2013

«Кращі практики місцевого самоврядування: конкурс Ради Європи – 2013»

7 червня 2013 року у м. Київ, у приміщенні Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, відбувся інформаційний семінар на тему «Кращі практики місцевого самоврядування: конкурс Ради Європи – 2013». Семінар відбувся в рамках реалізації Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Серед інших, у роботі семінару взяв участь й голова Черкаської районної ради Микола Смірнов, Степанківський сільський голова Володимир Клименко та Чорнявський сільський голова Василь Супрун.

У ході семінару виступили керівники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України й Головного Офісу Ради Європи в Україні; представники Державного фонду сприяння розвитку місцевого самоврядування при Президентові Україні; представники Всеукраїнської асоціації районних та обласних рад; експерти Ради Європи та координатори Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІ».

В обговоренні питань порядку денного та з презентацією кращих практик реалізації регіональних конкурсів органами місцевого самоврядування Черкащини виступив Драбівецький сільський голова Золотоніського району Олександр Герасименко.

За словами заступника голови обласної ради Василя Касяна, метою конкурсу 2013 року є допомога виявити, відзначити та поширити кращі практики й ініціативи органів місцевого самоврядування в Україні у таких номінаціях: «Співробітництво громад: об’єднання зусиль та ресурсів», «Демократія участі: залучення громадян до прийняття рішень» та «Місцеві ресурси: пошук та мобілізація на користь громади».

– На наступному тижні ми плануємо провести нараду з представниками органів місцевого самоврядування з питань участі у цьогорічному конкурсі місцевих громад Черкащини; організації широкого висвітлення кращих практик реалізованих проектів та щодо забезпечення участі засобів масової інформації Черкащини у конкурсі «Об’єднуємо громаду». Ми також обговоримо питання участі громад області у інших міжнародних та всеукраїнських конкурсах і проектах, – сказав Василь Касян. – Таке обговорення, на мою думку, дасть змогу розширити коло органів місцевого самоврядування бажаючих взяти участь у проектах та, у свою чергу, посприяє вирішенню ряду проблемних питань місцевих громад.

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації
виконавчого апарату районної ради