Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Аграрії області відзначають професійне свято

Аграрії області відзначають професійне свято

13 листопада 2015 року в обласній філармонії аграрії Черкащини приймали привітання з нагоди прийдешнього професійного свята – Дня працівників сільського господарства України.

У святково прикрашеному фойє обласної філармонії гостей урочистостей дивувала щедрістю виставка-ярмарок столів достатку хліборобів, садівників, городників та тваринників Черкащини. Привітати аграріїв області прийшли голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, директор Департаменту фінансово-кредитної політики Міністерства аграрної політики та продовольства України Баграт Ахіджанов, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, депутати обласної ради, керівники районів і міст, жителі області.

Першими привітали сільгоспвиробників артисти Черкаського академічного заслуженого українського народного хору вокально-хореографічною композицією «Вітальна краю».

Щиру подяку та вітання на адресу сільгоспвиробників висловив Юрій Ткаченко, зауваживши, що добре знає проблеми села, адже й сам донедавна був аграрієм. Він також запевнив присутніх, що незважаючи на всі негаразди й економічні складнощі влада буде робити все можливе, аби підтримати і захистити свого виробника, допомогти інвестиціями.  

– Сільгоспвиробники, які сьогодні допомагають виживати селу і місту, розвиваючи інфраструктуру, вкладаючи кошти в соціальну сферу населених пунктів за соціальними угодами й поза ними, поповнюючи місцеві бюджети – є нашим рятівним колом, опорою і надійним фундаментом стійкості української економіки. Адже не зважаючи на жодні умови – природні й політичні, аграрії чітко роблять свою справу, гарантуючи своєю працею продовольчу безпеку країни… Хочу підкреслити, що на нещодавніх виборах в обласну раду обрано 50% сільгоспвиробників від загальної кількості депутатів. А це ознака того, що наші громадяни проголосували за конкретні справи, за тих людей, які працюють на цій землі, які забезпечують на селі робочі місця, стабільні заробітні плати, – відзначила Валентина Коваленко та побажала присутнім сільгоспвиробникам щедрих урожаїв і мирного неба над Україною.  

З нагоди Дня працівників сільського господарства аграрії області отримали низку нагород і відзнак. За багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у розвиток агропромислового комплексу області указом Президента України присвоєно почесне звання «Заслужений працівник сільського господарства України директору сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» с. Зорівка Золотоніського району Василю Лисенку.  

Також вручені Почесні Грамоти Кабінету Міністрів України і Міністерства аграрної політики та продовольства України, подяки Прем’єр-міністра України й міністра аграрної політики та продовольства України, а також Почесні грамоти обласної ради та Почесні грамоти облдержадміністрації.  

Мистецьким дарунком до свята стали виступи Заслуженої артистки України Любові Доброноженко, колективу Черкаського академічного заслуженого українського народного хору, тріо «Вербена», ансамблю народної музики «Росава», народного аматорського ансамблю танцю «Канівчанка» Канівського коледжу культури і мистецтв та інших талановитих виконавців Черкаського краю.