Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Бізнес можна зареєструвати за одну добу

Бізнес можна зареєструвати за одну добу

Міністерством юстиції України запроваджено спрощену систему реєстрації бізнесу в Україні. Відтепер підприємницьку діяльність в Україні можна буде зареєструвати за одну добу, що стало можливим завдяки підписанню відповідних спільних наказів між Міністерством юстиції, Пенсійним фондом України, Державною службою статистики України, Державною фіскальною службою України.

Суть даної системи полягає в тому, що адміністратор Єдиного державного реєстру забезпечує передачу відомостей про проведені реєстраційні дії щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, у тому числі повідомлень державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, та документів в електронній формі, з Єдиного державного реєстру до реєстрів Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби і Державної служби статистики у робочий час одночасно з проведенням відповідної реєстраційної дії у цьому реєстрі. 

Передача відомостей з реєстрів Державної служби статистики України до Єдиного державного реєстру здійснюється автоматично програмними засобами ведення реєстрів Державної служби статистики України невідкладно після завершення опрацювання відомостей у цих реєстрах.

Передача відомостей та документів в електронній формі з реєстрів Державної фіскальної служби України до Єдиного державного реєстру здійснюється Державною фіскальною службою України одночасно з опрацюванням таких відомостей в реєстрах Державної фіскальної служби України. 

– Таким чином, під час реєстрації бізнесу дані підприємця автоматично вносяться в бази Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби та Держкомстату. Тож громадянам при цьому не доведеться взаємодіяти безпосередньо з жодним з цих органів, а всі процеси будуть проходити он-лайн, – підсумувала заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Нона Корж. 

За інформацією прес-служби ОДА