Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Навчальні заклади області готові забезпечити підприємства кваліфікованими кадрами

Навчальні заклади області готові забезпечити підприємства кваліфікованими кадрами Навчальні заклади області готові забезпечити підприємства кваліфікованими кадрами

На цьому наголосив під час зустрічі з керівниками профтехнічних навчальних закладів та підприємств Черкащини заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. За його словами, в означеному напрямку обласна влада ставить перед собою два важливих завдання: відновлення діяльності промислових підприємств, шляхом сприяння збільшення кількості замовлень продукції, а також забезпечення студентів навчальних закладів професійно-технічного напрямку можливістю на старших курсах проходити виробничу практику на конкретних підприємствах із перспективою подальшого працевлаштування

Виклики сьогодення зумовили посилення нашої тісної співпраці з підприємствами оборонно-промислового комплексу й тими, що можуть бути залучені до виробничої кооперації з підприємствами – учасниками Державного Концерну «Укроборонпром», – зазначив Віталій Коваль. – Нагадаю, 2 жовтня цього року було підписано Меморандум між «Укроборонпром» та обласною адміністрацією.

Як зазначає Віталій Володимирович, область вже має каталог спеціалізованої продукції, зокрема такої, що потребує імпортозаміщення. «Це – реальні кроки для завантаження підприємств промисловості та машинобудування, – каже заступник голови, – що дозволить ефективніше використати їх наявний потенціал, матеріальну базу та обладнання. А реалізація цих проектів потребуватиме залучення висококваліфікованих робітничих та інженерно-технічних кадрів».

Віталій Коваль запевнив керівників підприємств у тому, що навчальні заклади Черкащини сьогодні мають змогу забезпечити їх висококваліфікованими й відповідальними працівниками. «У цьому й сам переконався, – сказав Віталій Володимирович, – особисто відвідавши декілька з них за останні півтора роки. Маю зауважити, що нині на ринку праці існує попит на слюсарів, малярів, інженерів, електрозварників, системотехніків та інших. А тому маємо скоординувати сили та працювати на результат».

– Спільна комунікація між виробничниками й тими, хто надає кадри, дозволить забезпечити підприємства області надійними кадрами, – долучився до розмови директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський. – Більше того, це дасть можливість нам вийти на всеукраїнський рівень, щоб у подальшому ті підприємства, які працюють з Укроборонпромом, пропонували наших фахівців на всеукраїнському ринку.

Валерій Данилевський поінформував присутніх про навчальні заклади Черкащини, які сьогодні готують потрібних для підприємств області спеціалістів, зокрема в інженерії, електротехніці, економічній, автотранспортній сферах тощо.

У ході зустрічі директор ПАТ «Черкаський приладобудівний завод» Володимир Соломко повідомив, що, приміром, їхнє підприємство нині розробляє бізнес-план з виробництва електричних конвекторів, також виготовлено проект розробки побутових електричних печей, а ще планують виробляти електричні чайники. 

– Очікуємо, що вже наступного року весною ми розпочнемо активно виробляти електричні конвектори, – зазначив Володимир Андрійович. – І для цього нам потрібно буде із сотню нових працівників. 

За словами начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Юрія Панченка, керівництво черкаського «Фотоприладу» повідомило про потребу в близько сотні працівників вже до кінця року. 

Представники навчальних закладів, уважно вислухавши владців та керівників підприємств, зазначили, що для них важливими є конкретні кваліфікаційні вимоги до спеціалістів, які вони готові були б взяти на виробництво. Це дозволить на відповідному рівні готувати їхніх студентів. 

За інформацією прес-служби ОДА