Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Традиція відзначати День захисника14 жовтня обов’язково приживеться, – Юрій Ткаченко

Традиція відзначати День захисника14 жовтня обов’язково приживеться, – Юрій Ткаченко

Вчора вперше відзначили День захисника України. Основні святкові заходи відбулися в столиці козацької держави – Чигирині. За словами голови Черкаської ОДА, традиція відзначати День захисника саме 14 жовтня, а не 23 лютого, обов’язково приживеться.

– Традиція святкувати День захисника України саме 14 жовтня вже прижилася. У цей день поєднані епохи козацтва, епохи визволення України, минулого століття і сьогодення. Ми починаємо переосмислювати, що весь цей час відбувалася боротьба за незалежність України. Більш ніж 300 років тому загарбники хотіли знищити наші звичаї, культуру, церкву, віру, національну єдність. Це відбувається і зараз… Тож захист вітчизни, сила, мужність, патріотизм на часі, а захисники мають бути пошановані, – говорить Юрій Ткаченко. 

– Подивіться на наших дітей, вони ніколи не були такими патріотами, як сьогодні. Приємно, коли діти вітають батьків, вітають захисників не чужої країни, а саме незалежної України. Я впевнений, що це свято у нас залишиться.

Нагадаємо, свято встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості.