Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Акцизний податок – звітуємо про надходження!

Акцизний податок – звітуємо про надходження!

З початку цього року платниками податків Черкаського району забезпечено надходження до місцевого бюджету у сумі 3,4 млн. грн. акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, в тому числі у серпні надійшло 621,5 тис. грн., - повідомив заступника начальника ДПІ у Черкаському районі Юрій Кучеренко. На сьогоднішній день у Черкаському районі зареєстровано 164 платника акцизного податку з роздрібної торгівлі.

Нагадаємо, що акцизний податок із роздрібного продажу підакцизних товарів (пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, нафтопродукти та інше паливо) було запроваджено з 1 січня 2015 року. Ставка податку становить 5% і він у повному розмірі надходить до місцевих бюджетів адміністративно – територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів повинен відображатися у розрахунковому документі (фіскальному чеку) як окрема податкова група.  

ДПІ у Черкаському районі, просить громадян завжди вимагати за свою покупку розрахунковий документ, адже це сприятиме не лише збільшенню надходжень до бюджету, а й допоможе покупцю захистити себе від неякісної продукції. 


За матеріалами ДПІ у Черкаському районі