Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Анатолій Яріш взяв участь у вчительській конференції району

Анатолій Яріш взяв участь у вчительській конференції район Анатолій Яріш взяв участь у вчительській конференції район

28 серпня 2015 року голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у вчительській конференції яка відбулась у Червоній Слободі.

Анатолій Яріш взяв участь у вчительській конференції район Анатолій Яріш взяв участь у вчительській конференції район

Освіта району – це 31 загальноосвітні, 26 дошкільні, в тому числі 2 НВК, 161 позашкільний гурток, понад 6 тисяч дітей та 949 педагогічних працівників. Серед здобутків у 2014-2015 навчальному році – 19 переможців ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН 22 учні загальноосвітніх шкіл отримують районну стипендію, як призери ІІІ та учасники і призери ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін, призерам ІІ та учасникам і призерам ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. За результатами участі в олімпіадах в обласному рейтингу район посідає почесні місця у першій п’ятірці.

Найбільшу кількість призових місць здобувають учні Червонослобідської № 2, Червонослобідської № 1, Руськополянської № 1, Хацьківської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів.

Як зазначила в своїй промові начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Григорчук - минулий 2014/2015 навчальний рік був особливим тому, що це був підсумковий рік роботи над реалізацією науково-методичної проблеми, над якою педагогічні колективи району працювали впродовж 5 років: «Забезпечення нового змісту освіти в навчальних закладах. Зростання пріоритетної ролі виховання в педагогічному процесі».

Робота над єдиною проблемою надавала цілеспрямованості заходам із різними категоріями педагогічних працівників, була спрямована на здійснення державної політики в галузі освіти, створення належних умов для функціонування, удосконалення змісту навчально-виховного процесу, впровадження освітніх технологій, розвиток здібностей дітей, підвищення престижу професії педагога.

За п’ять років збільшилася кількість дітей, охоплених дошкільними закладами. Цьому сприяло відкриття 4 додаткових груп у ДНЗ сіл Білозір’я, Хутори, Червона Слобода.

Найближчим часом буде відновлено роботу дошкільного навчального закладу «Яблунька» Степанківської сільської ради.  

Педагогічними колективами дошкільних закладів проводиться системна і послідовна робота щодо здобуття дошкільної освіти.  

За п’ять років дошкільні навчальні заклади провели у школу 3257 дітей. 

Водночас, у зв’язку із зростанням рівня народжуваності населення, постала проблема перевантаження ДНЗ. У багатьох дошкільних навчальних закладах району наповнюваність перевищує їх проектну потужність. На 100 місцях виховується 122 дитини. 

За плідну працю у напрямі виховання молодого покоління, яке продовжуватиму будувати європейську країну педагогам району подякували керівники району. 

Відтак, вчора на сесії районної ради для розвитку освіти району виділили понад 1,2 мільйонів гривень.  

Разом з тим, очільники району запевнили освітян, що районна влада з розумінням ставиться до проблем, які зараз переживає освітянська галузь, а також привітали освітян з початком нового навчального року та з наступаючим Днем знань.  

 

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації