Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Анатолій Яріш взяв участь у презентації книжки черкаського журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ»

Анатолій Яріш взяв участь у презентації книжки черкаського журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ» Анатолій Яріш взяв участь у презентації книжки черкаського журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ»

18 серпня голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у презентації книжки черкаського журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ» яка відбулася у Навчальному центрі Державної прикордонної служби України в селищі Оршанець.

Анатолій Яріш взяв участь у презентації книжки черкаського журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ» Анатолій Яріш взяв участь у презентації книжки черкаського журналіста Андрія Кравця «Генерал Момот: наш МІФ»

– Минув рік, а говорити про Ігоря важко – і мені, і всім вам, я бачу, – сказала, звертаючись до учасників представлення книжки Надія Момот. – Я книгу вже прочитала, вона мені сподобалася. Вдячна авторові Андрію Кравцю, спонсорові її видання Юрію Ткаченку.

В свою чергу голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко наголосив, що в кожної людини є свій знаковий герой, який прикладом свого життя надихає на добрі вчинки.

– Для мене таким знаковим героєм є генерал Момот, – сказав Юрій Олегович. – Напередодні загибелі він написав мені серед ночі, що по них «працював» снайпер. Поранені четверо – один оршанецький. І ключова фраза була: «Вогонь вівся з боку Росії». Саме звідти наших прикордонників уже через день накрили «Градом». Для мене Ігор Момот є прикладом у житті. Досі пам’ятаю всі його настанови.

В.о. начальника Навчального центру Держприкордонслужби полковник Олександр Гаркуша наголосив, що сьогодні, в день народження Ігоря Момота, він хотів би згадувати Командира не в горі, а в радості.

– Адже саме за це – за те, щоб ми могли жити, він і загинув, – додав Олександр Юрійович. – Ми пройшли «школу Момота», ми повернулися з АТО завдяки йому. Під його керівництвом ми стали не просто прикордонниками, а воїнами-прикордонниками! Думаю, кожен із нас має в своєму серці таку от «книгу про Генерала Момота». І ця книга не має обмежень в аркушах... 

Нагадаємо, керівник Навчального центру Держприкордонслужби (що в Оршанці під Черкасами) полковник Ігор Момот героїчно загинув у АТО 11 липня 2014 року. Посмертно йому було присвоєно звання генерал-майора. 

18 серпня, Ігорю Федоровичу виповнилося б 50 років. Пом’янути легендарного Командира прийшли його близькі та товариші по службі: на могилі героя в Черкасах було покладено квіти, а митрополит Черкаський і Канівський Софроній відправив поминальну службу.  

Видання «Генерал Момот: наш МІФ» розішлють по школах і вишах, а також передадуть на передову: саме у кишеньковому, «фронтовому» форматі її підготовлено до друку в черкаському видавництві Олександра Третьякова. Обкладинку для книги підготувала художниця Беата Куркуль із Литви. 

 

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації