Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





На фасаді Будинку рад розпочали демонтаж комуністичної символіки

На фасаді Будинку рад розпочали демонтаж комуністичної символіки

12 серпня 2015 року комунальне підприємство «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності» Черкаської обласної ради розпочало роботи з демонтажу символіки комуністичного тоталітарного режиму із фасаду Будинку рад.

За словами голови обласної ради Валентини Коваленко, питання про демонтаж символіки на будівлі постало одразу ж після ухвалення Верховною Радою й підписання Президентом України відповідного закону про декомунізацію.

Однак до цього часу проблемним залишалася фінансова сторона питання, адже за попередніми підрахунками на заміну символіки потрібно було близько 170 тис. грн. У зв’язку з цим, аби не обтяжувати обласний бюджет та максимально знизити витрати, було прийнято рішення проводити лише демонтаж без заміни іншою символікою. Роботи виконуватимуться коштом КП «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності», на балансі якого й перебуває будівля.  

– Таким чином нам вдалося знизити вартість робіт більш ніж у 3 рази й вийти на суму близько 50 тис. грн. Це відчутно, адже для обласного бюджету, в умовах війни в країні, важлива кожна гривня, – наголосила Валентина Коваленко та додала, що за планом усі роботи мають бути завершені до Дня Незалежності України.



За матеріалами відділу інформаційного забезпечення та взаємодії із засобами масової інформації обасної ради