Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Питання децентралізації не має альтернативи, - Глава Уряду

Питання децентралізації не має альтернативи, - Глава Уряду

«Для того, щоб завершити процес децентралізації, необхідно ухвалення змін до Конституції. Підтримую Президента України в необхідності завершення конституційного процесу. Сподіваюся, що Парламент далі буде рухатися по шляху внесення змін і доповнень до Конституції», - наголосив на засіданні Уряду в середу, 5 серпня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Окрім цього, зазначив Глава Уряду, необхідно ухвалити близько 400 законів, «які завершать процес як адміністративної, так і соціальної, економічної і бюджетної децентралізації».

Арсеній Яценюк наголосив, що питання децентралізації «не має альтернативи».

Він зазначив, що зараз територіальні громади визначаються – «або залишити все, як є, або об'єднатися і дати можливість своїй території розвиватися».  

Глава Уряду наголосив, що об'єднання громад повинно бути виключно добровільним: «У рамках цього добровільного об'єднання ніхто не має права змушувати територіальні громади приймати відповідні рішення - це вибір кожної людини і кожної територіальної громади. Або живемо без змін, або починаємо мінятися, і ці зміни йдуть на краще».  

Глава Уряду підкреслив, що бюджетна децентралізація, проведена в поточному році, «дала дуже чіткий результат – в середньому плюс 40% доходів місцевих бюджетів»: «Вкотре нагадаю – ці кошти треба використовувати не на кабінети для голів відповідних рад, а на дитячі садки, школи, інфраструктуру. І це достатній ресурс для того, щоби збільшувати соціальні стандарти в відповідних територіях».  

Арсеній Яценюк звернувся до керівників органів місцевого самоврядування: «Гроші у вас є. Ми вам віддали частину повноважень і частину своїх доходів. Звертаємося до органів місцевого самоврядування використати ці гроші на благо жителів кожної території».  

 


За матеріалами Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ