Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Анатолій Яріш взяв участь у сесії обласної ради

Анатолій Яріш взяв участь у сесії обласної ради Анатолій Яріш взяв участь у сесії обласної ради

25 червня голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у 41 сесії обласної ради на якій депутати заслухали й підтримали план реалізації Стратегії регіонального розвитку Черкаської області на 2015-2017 роки та зміни до Програми соціального і економічного розвитку області на 2015 рік; ухвалили Обласну цільову програму з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та впровадження заходів з енергозбереження у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Розглянуто й підтримано зміни до комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки, що передбачає забезпечення резервним електроживленням КЗ «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради», як об’єкту стратегічного значення на випадок аварійного вимкнення електропостачання при виникненні надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період.

Схвалено депутатами зміни до Програми розвитку інформаційного простору Черкаської області на 2012-2016 роки й Програми підтримки розвитку українського козацтва в області на 2012-2015 роки.  

Ухвалено рішення про внесення змін до обласного бюджету. Зокрема, в частині міжбюджетних трансфертів передбачено збільшення видатків у зв’язку із виділенням обласному бюджету 61 859,3 тис. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги.  

Рішенням сесії в області створено три нові об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення, що займають площу 2,1869 га й розміщені в межах м. Черкаси, Звенигородського та Лисянського районів, а також надано у користування мисливські угіддя ТОВ «Мисливське господарство «Коробівське» на територіях Золотоніського і Черкаського районів та ТОВ «Мисливське господарство «Совин Яр» на території Звенигородського району; підтримано рішення щодо клопотання про присудження щорічної Премії Верховної Ради України вчителю Іваньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Маньківської районної ради Олені Іщенко. 

Після цього депутати обласної ради розглянули низку питань, які стосуються управління майном обласної комунальної власності. 

Також на розгляд сесії виносилася низка звернень до центральних органів влади. 


Відділ інформаційного забезпечення та взаємодії із ЗМІ