Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Відбулось чергове засідання робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад району

Відбулось чергове засідання робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад району

13 травня 2015 року голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у засіданні робочої групи з підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад району, на якому презентували карти та паспорти нових територіальних громад.

Перед початком обговорення даного питання перший заступник голови державної адміністрації Сергій Степанюк ознайомив присутніх з підходами до формування громад та наголосив на можливі сценарії їх розвитку виходячи із проведених відповідних розрахунків.

Також, присутнім було наголошено, що відповідно до концепції реформування, до місцевих бюджетів нараховуватиметься 60% податку на доходи громадян, 100% земельного податку, ставки якого на своїй території кожна рада встановлює самостійно. Також 100% податку на прибуток та єдиного податку. Об’єднані громади отримають медичну та освітню державні субвенції, право розпоряджатися землями та інше.  

Реформа передбачає зменшення кількості громад шляхом їх укрупнення, а також передачі максимальної кількості повноважень на місця, наділення громад більшими ресурсами.  

По закінченню наради робочою групою прийнято рішення презентувати відповідні моделі добровільного об’єднання громад на розширеній нараді з сільськими, селищним головами.