Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





«Здорова нація – 2015. Приєднуйся до руху Червоного Хреста!»

« Здорова нація – 2015. Приєднуйся до руху Червоного Хреста!» « Здорова нація – 2015. Приєднуйся до руху Червоного Хреста!»

Саме під такою назвою цього року проводиться благодійний місячник Товариства Червоного Хреста. В рамках заходу для школярів Вергунівської ЗОШ 1-3 ступенів були проведені уроки здоровя, безпрограшна лотерея, виставка малюнків на тему здорового способу життя. Переможцями в конкурсі стали: Рудзеєва Вікторія - учениця 7 класу, Кириченко Максим- учень 3 класу та Осадчий Влад – учень 5 класу, котрі отримали грамоти та цінні подарунки від районної організації Товариства Червоного Хреста.

Для учнів старших класів проведені навчання з питань надання першої медичної допомоги тренером Товариства Червоного Хреста Любов Коваль.

Інформуючи присутніх, тренер наголосила, що той, хто хоче надати першу медичну допомогу постраждалому, перш за все, має зберігати спокій, не розгубитися, та головне – знати як допомогти. Не слід забувати також про власну безпеку. Любов Коваль акцентувала увагу на необхідності виконання будь-яких дій у чіткій відповідності до загальноприйнятих алгоритмів, адже в протилежному разі можна не просто не допомогти людині, а й нашкодити їй. Крім того, якщо постраждалий у свідомості, важливо запитати у нього дозволу про надання йому допомоги.

Так, під час тренінгу Любов Андріївна продемонструвала яким чином проводити серцево-легеневу реанімацію, привести людину у відновне положення, а також інші невідкладні заходи. Всі охочі мали можливість апробувати отримані навички на манекені, поцікавились як діяти в тих чи інших ситуаціях.

Директор школи Світлана Марченко наголосила, що акція проводиться також з метою поповнення ресурсів Товариства: одягу, взуття, продуктів харчування, коштів, котрі необхідні сьогодні для надання матеріальної підтримки підопічним Товариства із числа найменш захищених громадян ( дітям, інвалідам, малозабезпеченим, хворим на туберкульоз, вимушеним переселенцям та ін.) та разом з педагогічним колективом зробила скромний внесок в скарбничку Червоного Хреста, придбавши благодійні квитки Товариства Червоного Хреста « Людина починається з добра».  

- Будемо вдячні кожному, хто небайдужий до проблем жителів нашого району.Давайте об»єднувати зусилля, підставляти один одному плече у вирішенні наявних проблем. Разом нам вдається зробити більше – зауважила на завершення заходу в.о. голови районної організації Товариства Червоного Хреста Любов Коваль та подякувала кожному учневі школи за їх небайдужість.  

 

За інформацією Товариства Червоного
Хрeста