Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Анатолій Яріш взяв участь у координаційній нараді

Анатолій Яріш взяв участь у координаційній нараді Анатолій Яріш взяв участь у координаційній нараді

10 березня 2015 року голова Черкаської районної ради Анатолій Яріш взяв участь у координаційній нараді районної державної адміністрації з питань щодо оптимізації закладів охорони здоров’я та закладів освіти районної комунальної власності.

По першому питанню доповів головний лікар Черкаської центральної районної лікарні Микола Гуськов, який зазначив, що рішенням сесії Черкаської районної ради від 27.02.2015 №49-17/VІ „Про передачу майна стаціонарів дільничних лікарень с. Руська Поляна та с. Білозір’я та перетворення їх в амбулаторії”, вирішено передати з балансу комунального закладу „Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” Черкаської районної ради на баланс Черкаської центральної районної лікарні майно стаціонарів дільничних лікарень с. Руська Поляна та с. Білозір’я.

За рахунок штатної чисельності та майна стаціонарів дільничних лікарень буде створено структурні підрозділи терапевтичного відділення Черкаської ЦРЛ.

Наступним кроком оптимізації охорони здоров’я буде оптимізація амбулаторій і фапів.

По другому питанню доповіла заступник начальника відділу освіти районної державної адміністрації Людмила Григорчук, яка зазначила, що відповідно до бюджетного законодавства на 2015 рік загальноосвітні школи фінансуються з державної субвенції із розрахунку кількості дітей. Протягом останніх 20 років кількість дітей у школах району зменшилась майже у два рази, а мережа закладів освіти залишалась майже без змін, крім закриття у 2003 році школи І ступеня у селі Березняки, де у 4-х класах навчалось 13 дітей та школи ІІ ступеня у селі Хрещатик, де у 9-ти класах навчалось 20 дітей. Питома вага коштів, які виділені на утримання шкільних підрозділів закладів освіти району, розподіляються таким чином: 73,2% заробітна плата з нарахуваннями, 0,3% обов’язкові нарахування дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, 20,3% оплата енергоносіїв та комунальних послуг, 5,7% організація харчування та підвезення до місця навчання і додому, 0,5% на інші видатки. Не забезпечені у повному обсязі видатки на заробітну плату, відсутні кошти на розвиток матеріально-технічної бази у зв’язку із значним подорожчанням енергоносіїв.  

Зрозуміло, що назріла ситуація, коли треба переглянути мережу та провести оптимізацію. Прийнято рішення вивчити питання оптимізації шкіл, які знаходяться у межах однієї сільської ради або територіально наближені одна до одної. По всіх закладах освіти зроблені та проаналізовані економічні розрахунки. Враховані видатки щодо харчування дітей та підвезення до місця навчання і додому.  

По закінченню наради головою районної державної адміністрації були надані відповідні доручення.

 

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації
виконавчого апарату районної ради