Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Спільний план дій обговорили з громадськими формуваннями

Спільний план дій обговорили з громадськими формуваннями Спільний план дій обговорили з громадськими формуваннями

На передодні голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у нараді з сільськими, селищним головами, командирами громадських формувань з охорони громадського порядку на якій обговорювалось питання щодо спільної координації роботи правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських формувань району.

З інформацією щодо кількості громадських формувань в районі поінформував Ігор Сватко заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Черкаського районного відділу УМВС України в Черкаській області. Який зазначив, що в районі зареєстровано 12 громадських формувань з охорони громадського порядку, в яких нараховується 338 членів (у селах Червона Слобода, Леськи, Думанці, Білозір'я, Дубіївка, Руська Поляна, Геронимівка, Свидівок, Степанки, Будище, Хацьки, Тубільці ).

За 2014 рік членами громадських формувань було проведено 168 рейдів та інших заходів із виявлення у населених пунктах підозрілих осіб, автотранспорту. Задля цього було налагоджено роботу з населенням, депутатами сільських, селищної рад, керівниками територіальних громад.

Як позитив можна відзначити що Степанківською, Геронимівською, Свидівоцькою, Тубільцівською сільськими радами, затверджено сільські програми, відповідно до яких громадським помічникам дільничного інспектора міліції виплачуються грошові заохочення. У Білозір’ї функції громадського помічника виконує член громадського формування на платній основі.

По закінченню наради рекомендовано виконавчим комітетам сільських, селищної рад розробити та подати на затвердження місцевим радам програми, у яких передбачити видатки на заохочення членів громадських формувань, придбання палива для автотранспорту, екіпірування учасників та ін.

 

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації
виконавчого апарату районної ради