Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Анатолій Яріш: Сільське господарство є однією з основних галузей економіки Черкаського району

Анатолій Яріш: Сільське господарство є однією з основних галузей економіки Черкаського району Анатолій Яріш: Сільське господарство є однією з основних галузей економіки Черкаського району

Сьогодні голова районної ради Анатолій Яріш взяв участь у підсумковій нараді щодо результатів роботи в галузі агропромислового комплексу в 2014 році та завдання на 2015 рік.

Як зазначив у своїй промові начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Петро Данилішин основними напрямками спеціалізації агропромислового комплексу району є рослинництво та тваринництво. У галузі рослинництва переважає виробництво зернових та технічних культур, у галузі тваринництва – молочне скотарство, м’ясне виробництво.

Незважаючи на складний економічний стан сільськогосподарських підприємств району у 2014 році вдалося своєчасно провести комплекс польових робіт. Так, валовий збір зернових і зернобобових культур склав біля 104 тис. тонн, при урожайності 50,5 ц/га. Найкращі врожаї отримали в СПП «РВД-Агро» с. Червона Слобода, СТОВ «Ломовате» с. Сагунівка, СТОВ «Зоря» с. Руська Поляна.

Під урожай 2015 року сільськогосподарські підприємства посіяли озимих зернових культур на площі 9733 га.

В галузі тваринництва виробництво м’яса склало на забій у живій масі – 334421 тонну. Валовий надій молока збільшився на 10,2% до відповідного періоду минулого року, фактичне його виробництво склало 13265 тонн.

Виробництво яєць від птиці всіх видів склало 388,6 млн. штук, що становить 128 % до рівня минулого року. 

В 2014 році за оренду земельних часток (паїв) нараховано 27,7 млн. грн., фактично виплачено 27,5 млн. грн.

Основними завданнями галузі агропромислового виробництва в 2015 році є: сприяння залученню інвесторів, спроможних забезпечити високоефективне використання сільськогосподарських угідь та розвиток галузі тваринництва шляхом реконструкції і будівництва тваринницьких комплексів у відповідності до сучасних умов. 

Сільськогосподарські підприємства району також активно надають допомогу для забезпечення воїнів в зоні антитерористичної операції на Сході України.

На завершення, начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації подякував за співпрацю районному благодійному фонду «Врятуємо Україну» та громадській організації «Об’єднання патріотичних сил України». 

Відділ інформаційного забезпечення та
взаємодії із засобами масової інформації
виконавчого апарату районної ради