Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Арсеній Яценюк: Необхідна повна кадрова зміна всіх територіальних органів державної влади

Арсеній Яценюк: Необхідна повна кадрова зміна всіх територіальних органів державної влади

«Нова якісна державна служба повинна стати запорукою реального запровадження реформ і змін в країні на місцях», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Національної ради реформ у понеділок, 2 лютого.

Глава Уряду підкреслив, що низка законів, внесених Урядом України, ухвалених парламентською коаліцією та підписані Президентом України, «є серйозною базою для того, щоби рухатися далі і проводити реформи в країні».

Він нагадав, що була вдвічі скорочена кількість податків, спрощена система бухгалтерського і податкового обліку: «Це також була спільна пропозиція Уряду, парламентської коаліції і Президента».

«Ми пішли на пропозицію парламентської коаліції і в якості пілотного експерименту спробували змінити систему оподаткування єдиним соціальним внеском. Думаю, що в цьому питані треба ще раз проаналізувати, подумати і зважити, чи вдався цей експеримент, чи все-таки в нього треба вносити зміни», - зазначив він. 

Глава Уряду нагадав, що були підняті рентні плати і податки для великого бізнесу. Окрім того, був ухвалений закон про трансфертне ціноутворення, що передбачає контроль за ціноутворенням великих компаній, «які раніше ховали свої прибутки в офшорних зонах».

Нагадав він і про ухвалений закон про Державний бюджет: «В історії України було мало хороших бюджетів, але цей закон принаймні сформував основу стабільності держави у вигляді оборонного бюджету. 5,2% валового внутрішнього продукту, більш ніж 90 мільярдів гривень відправлено на фінансування оборони України».

Загалом, за словами Арсенія Яценюка, Уряд України вніс до Парламенту «два десятки законопроектів, які передбачають дерегуляцію, спрощення, стандартизацію, наближення до європейських стандартів». Він підкреслив, що після того, як Уряд разом із коаліцією протягом декількох ночей обговорювали проект закону про Державний бюджет, «він вийшов кращий, ніж той, який попередньо вносився до Парламенту: «Переконаний, що разом із парламентською коаліцією в складних, але правильних і, як правило, ефективних перемовинах, ми так само опрацюємо всі інші акти законодавства». 

Водночас, окрім ухвалення законів, важливим питанням є їх виконання: «Є новий Уряд, практично всі в Уряді розмовляють іноземними мовами, всі мають досвід. Наверху проходять певні зміни. Чи є ці зміни внизу? Чи дійшли вони донизу, до конкретної районної реєстраційної служби, районної інспекції, районного управління внутрішніх справ? Чи є відчуття змін саме на цьому рівні? Змушений констатувати, що ще дуже далеко до того, щоби людина, яка живе в обласному чи районному центрі, сказала, що дійсно прийшли зміни, які очікувалися».

Тому, за словами Арсенія Яценюка, Уряд України прийняв рішення, «що мова повинна йти про повну кадрову зміну всіх територіальних органів»: «Це складно, адже нам потрібні фахові люди, але іншого шляху немає. І нова, якісна державна служба повинна стати запорукою реального запровадження реформ і змін в країні на місцях».