Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Семінар-нарада для сільських рад

Семінар-нарада для сільських рад

На минулому тижні за ініціативи ДПІ у Черкаському районі проведено семінар-нараду з представниками сільських рад з питань впровадження змін до бюджетного та податкового законодавства.

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся в.о. начальника ДПІ у Черкаському районі Іван Приблуда. Він підкреслив, що відповідно до п. 12.4 ст.12 Податкового кодексу України до повноважень сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів, зокрема, належить встановлення ставок місцевих податків та зборів у межах ставок, визначених ПКУ. Останніми змінами передбачено, що місцеві ради обов'язково установлюють єдиний податок та податок на майно (в частині транспортного податку та плати за землю) та вирішують питання щодо встановлення податку на майно (в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) та збору за місця для паркування транспортних засобів, туристичного збору.

Крім того, відповідно до абз. десятого п.4 Розділу І Закону N 71-VIII від 28.12.2014 р «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» до повноважень сільських, селищних, міських рад щодо податків та зборів належить встановлення у межах, визначених Кодексом, ставок акцизного податку з реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Якщо сільською, селищною або міською радою не прийнято рішення про встановлення відповідних місцевих податків і зборів та акцизного податку в частині реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що є обов'язковим згідно з Кодексом, такі податки до прийняття рішення справляються виходячи з норм Кодексу із застосуванням їх мінімальних ставок, а плата за землю справляється із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування плати за землю. 

Більш детально про останні зміни до Податкового кодексу України щодо місцевих податків і зборів присутнім представникам сільських рад розповіли працівники ДПІ у Черкаському районі  

 

За інформацією ДПІ
у Черкаському районі