Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Діти сироти та діти-інваліди районну відвідали фестиваль вертепів та колядок

Діти сироти та діти-інваліди районну відвідали фестиваль вертепів та колядок Діти сироти та діти-інваліди районну відвідали фестиваль вертепів та колядок

Днями на запрошення Черкаського обласного відділення Дитячого фонду України, діти сироти та діти-інваліди Черкаського району на чолі з начальником відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Сергієм Бовтом за підтримки голови районної ради Анатолія Яріша, взяли участь у VI - му Черкаському обласному фольклорному фестивалі вертепів та колядок «Щедрий вечір, добрий вечір, мати – Україно!», який відбувся у Черкаській обласній філармонії за сприяння облдержадміністрації, обласної ради, обласного відділення Дитячого фонду України, депутатів обласної ради та меценатів. Метою фестивалю є виявлення й підтримки молодих виконавців, юних авторів і аранжувальників, відродження та популяризації автентичних зразків української обрядової та звичаєвої культури.

До початку фестивалю, у фойє філармонії гостей зустрічали дитячі колективи з колядками, щедрівками й різдвяними розвагами, а також проходили майстер-класи з виготовлення ляльки-мотанки, витинанки, різдвяної іграшки.

Концертна програма з виступами виконавців фольклорного дійства тривала більше двох годин та супроводжувалася яскравими вокальними, танцювально-хореографічними композиціями й театралізованими постановками у виконанні більш ніж 20 колективів і молодих артистів з усієї області. 

На завершення свята голова обласного відділення Дитячого фонду України Алла Бучковська вручила учасникам фестивалю дипломи та подарунки.

За інформацією відділу у справах сімї,
молоді та спорту районної
державної адміністрації