Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





ЗВІТ ПРО РОБОТУ УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ РАЙОННИХ ТА ОБЛАСНИХ РАД ЗА 2014 РІК

ЗВІТ ПРО РОБОТУ УКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ РАЙОННИХ ТА ОБЛАСНИХ РАД ЗА 2014 РІК

Однією з основних цілей Асоціації є представлення спільних інтересів територіальних громад, органів місцевого самоврядування, що функціонують на місцевому та регіональному рівні в органах державної влади, захист їх прав та інтересів, у підготовці програм державної підтримки розвитку місцевого самоврядування, розробці проектів законодавчих актів з питань місцевого самоврядування.

ЧЛЕНСТВО В АСОЦІАЦІЇ

Станом на 12 грудня 2014 року до складу Асоціації входять: Верховна Рада АР Крим, 24 обласних рад, 404 районних рад, ( 82,8 % від загальної кількості районних рад ), 2 колективних члени: Тернопільська обласна асоціація органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини», Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області. Всього: 431 членів

НОРМОТВОРЧА РОБОТА АСОЦІАЦІЇ

Нормотворча робота Асоціації полягала в проведенні експертизи, обговоренні членами Асоціації, підготовці пропозицій щодо проектів нормативних актів, які вносились на розгляд Кабінету Міністрів, профільних Комітетів Верховної Ради України.

ЗВЕРНЕННЯ АСОЦІАЦІЇ

1.Звернення на Кабінет Міністрів щодо фінансової самостійності місцевого самоврядування. 

2.Звернення на Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Гройсмана В.Б. щодо необхідності реформування архітектурно-будівельного контролю та повернення повноважень у цій сфері до органів місцевого самоврядування. 

ЗВЕРНЕННЯ

Української асоціації районних та обласних рад до Голови Верховної Ради України та Президента України  

Останнім часом з різних політичних кіл лунають заклики про проведення загальних позачергових місцевих виборів. 

У той же час, Концепцією реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, схваленої Кабінетом Міністрів України від 01.04.2014 № 333-р, передбачено проведення місцевих виборів з урахуванням реформованої системи органів місцевого самоврядування. 

При цьому, відповідно до Плану заходів щодо реалізації зазначеної Концепції, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18.06.2014 № 591-р, має бути здійснений комплекс заходів з децентралізації влади в державі. 

У першу чергу повинні бути внесені зміни до Конституції України та прийнятий пакет законів, що стануть законодавчою базою реформ. Лише після впровадження зазначених законів та на основі нового адміністративно-територіального устрою мають відбутися чергові місцеві вибори. 

Крім цього, необхідним залишається внесення змін до виборчого законодавства, зокрема щодо застосування мажоритарної та пропорційної виборчої системи з відкритими списками, фінансового забезпечення виборчого процесу на місцевому рівні. 

Просимо Вас прискорити прийняття змін до Конституції України щодо децентралізації повноважень, пакету Законів України з реформування місцевого самоврядування та відповідного виборчого законодавства, які дадуть змогу провести вибори на оновленій правовій основі. 

Більш детальніше із звітом можна ознайомитися на сайті Української асоціації - E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

 

За інформацією Української асоціації районних та обласних рад