Дорогі друзі!

Радий вітати Вас на офіційному сайті Черкаської районної ради

Сподіваюсь, що інформація, яку ми оприлюднюємо, стане в нагоді усім, хто цікавиться історією та сьогоденням
Черкаського району.

З повагою,
Голова Черкаської районної ради
Олександр Ігорович ВАСИЛЕНКО





Громадська рада при ОДА розширює коло своїх учасників

Громадська рада при ОДА розширює коло своїх учасників

Громадські ради кожного з районів мають змогу визначити свого представника для членства в Асоціації при обласній Громадській раді, яка наразі відповідно до чинного законодавства обмежена в кількості. Це робиться з метою, аби в цьому колегіальному органі при облдержадміністрації були представлені інтереси всіх районів Черкащини. Про це йшлося на черговому засіданні Громадської ради 15 грудня.

Наразі центральним питанням ради є розширення кола учасників з метою посилення її впливу, – каже директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Сергій Пасічник. – Ми маємо вийти на громадських діячів районів із пропозицією делегувати довірену особу в Асоціацію.

Уже найближчим часом представники дорадчого органу при обласній державній адміністрації почнуть впроваджувати Положення про асоційоване членство в Громадській раді при ОДА та визначать механізм доведення до неї думки делегованих представників районів.

Окрім цього, рада обговорила проекти обласної програми розвитку громадянського суспільства на 2015-2019 роки та Плану дій з реалізації в області Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» у 2014-2015 роках, ініціювала на розгляд обласної влади задум регіональної програми інформатизації Черкаської області на 2015-2017 роки «Електронна Черкащина», розробленої на підставі досвіду м. Одеса.

Основні напрямки та ідеї Стратегії розвитку Черкаської області до 2020 року презентував заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Роман Карманнік.

Ознайомивши громадських діячів з головними тезами, Роман Володимирович запросив до розроблення конкретних програм та надання пропозицій щодо наповнення Стратегії.

Ми розраховуємо на участь громадських організацій в реалізації цього європейського пілотного проекту, особливо в напрямку розвитку людського капіталу, – зазначив він.